Pleegzorgproject in het noorden

Het project FAS en Pleegzorg draait op volle toeren. Deze maand zijn er twee grote exposities in het noorden van het land. In Groningen hebben we samen met Elker en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een expositie georganiseerd. Tegelijkertijd staat er een expositie bij Jeugdhulp Friesland in Leeuwarden.

Dinsdag 6 oktober organiseerde Jeugdhulp Friesland twee refereerbijeenkomsten over FAS. In totaal was er plaats voor twee keer 55 bezoekers. Dat lijkt heel wat, maar bleek te weinig: er was veel meer belangstelling dan beschikbare plaatsen. Voor de professionals en pleegouders die wél naar binnen konden, was er een vol programma.

Er was veel meer belangstelling dan beschikbare plaatsen.

Hester Swelheim en Anita Staalman leverden een geweldige inhoudelijke bijdrage over diagnose en behandeling. Hessel en Annemiek Keegstra vertelden over hun vrolijke en levendige adoptiedochter Hajnalka: “In het begin sprak ze helemaal niet, maar nu kan ze geen tel meer stil zijn. Heel gezellig, maar soms ook wel vermoeiend ook omdat we haar niet even alleen kunnen laten. Gelukkig hebben we een oppasoma die altijd klaar staat”. Uiteraard hebben we verteld over het FAS-project en de film laten zien.

Op 15 oktober is nog een informatiebijeenkomst over FAS in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze wordt verzorgd door de FAS-Stichting. Aan alle 500 pleegouders die zijn aangesloten bij de jeugdzorgtak van Elker, is een uitnodiging verstuurd met informatie over FAS. Beide exposities duren tot 20 oktober.

Ook een FAS-expositie organiseren? Neem contact met ons op!

X