Stichting Het Witte Bos

Stichting Het Witte Bos is opgericht door fotograaf Allard de Witte en journalist Joost Bos. Missie van Het Witte Bos is om onderbelichte maatschappelijke kwesties op een persoonlijke en menselijke manier op de kaart te zetten. Het FAS-project was het eerste project van de stichting. Inmiddels heeft de stichting tien projecten uitgevoerd en opgezet.

Het Witte Bos initieert transmediale projecten op het snijvlak van maatschappij, verhalen vertellen, zorg, kennisdelen en bewustwordingscampagnes. Een project bestaat altijd uit verschillende activiteiten die elkaar aanvullen en versterken. Het persoonlijke perspectief staat daarbij centraal. Bij ieder project genereert Het Witte Bos samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties, de overheid en betrokken instellingen om een onderwerp te laten landen waar het nodig is. Dit noemen we impact storytelling: inspirerende projecten die bewustzijn genereren en daadwerkelijk impact hebben in de maatschappij.

Het FAS-project was het eerste project van de stichting. Wat begon met het idee om een boek te maken over het Foetaal Alcohol Syndroom mondde uit in een enorm project met verschillende spin-offs. Naast het FAS-project organiseerde Het Witte Bos Mijn andere thuis, een project over het belang van goede pleegzorg. En Het heeft invloed op alles, een project over de langetermijngevolgen van kindermishandeling. Momenteel is Het Witte Bos onder meer bezig met een grootschalig project over depressie: Alles Goed, waarin we op ontroerende, integere en vreugdevolle wijze onderzoeken hoe om te gaan met depressie.

Vacatures

Elk jaar hebben we plek voor twee stagiaires. Informeer naar mogelijkheden op info@fasproject.nl

Het team

ALLARD DE WITTE

Projectleider
heeft een aantal jaar als projectleider gewerkt voordat hij fotograaf werd. Zijn foto’s zijn in binnen- en buitenlandse tijdschriften gepubliceerd, op vele plaatsen geëxposeerd en meerdere malen in de prijzen gevallen. Binnen Het Witte Bos houdt hij zich bezig met de algemene coördinatie, organisatie en conceptontwikkeling.

Yente 0342

Yente v.d Berg

Communicatie
hecht veel waarde aan luisteren, gezien worden en contact met elkaar maken vanuit een gelijkwaardig perspectief. Dit is iets wat ze daarom dagelijks probeert na te streven in het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe plannen, onderhouden van de website en social media content en andere werkzaamheden bij Het Witte Bos.

80d75099-f402-4c3a-b417-f35a8f9b6477 (1)

Luke Schut

Projectleider FAS-project
onderstreept het belang van een goede start voor ieder kind in alles wat zij doet. Bij Het Witte Bos coördineert ze het maatjesproject en is ze verantwoordelijk voor de gastcolleges over Foetaal Alcohol Syndroom. Door goed in te spelen op de behoeften van de kinderen, ouders en maatjes probeert ze de FAS-community te blijven versterken. Toekomstige professionals worden tijdens de gastcolleges voorgelicht over FAS door de verhalen te vertellen van kinderen en hun ouders.

a53ab62a-3bb9-43ef-9ace-7ac9b8655fbf (1)

LUne v.d Berg

Stagiaire
is bij Het Witte Bos terecht gekomen omdat ze veel waarde hecht aan verhalen met diepgang, creativiteit en echt oprecht luisteren naar elkaar. Tijdens haar stage bij het FAS-project werkt ze aan de FAS-Krant, mediacommunicatie en alle andere leuke werkzaamheden die op haar pad komen.

Het bestuur

Jacobine Geel

Voorzitter
Is theologe, presentatrice en columniste. Elke maandag is zij te zien als presentator van het NCRV-programma Schepper&Co. Jacobine is tevens voorzitter College voor Rechten van de Mens.

VINCENT DE SCHEPPER

Voorzitter
Met het boek 0% Alcohol en zwangerschap wordt duidelijk gemaakt welke schade alcohol aanricht, wat kenmerken van FAS zijn en hoe kinderen met FAS het beste te begeleiden zijn. In het boek Waanzinnige Verhalen staan 22 verhalen over volwassenen met FAS.

BAS VAN BEEK

Voorzitter
Is specialist in beeld, beeldredactie en management. Bas is algemeen directeur van Hollandse Hoogte, een full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt.

X