Update

Blauw golfje onder logo FAS-project

Met de afronding van FAS2025 zijn ook alle colleges en lezingen vanuit het FAS-project gestopt. 

FAS college tour

Blauw golfje onder logo FAS-project

De FAS College Tour gaat langs MBO, HBO en WO opleidingen om een gastcollege te geven over Foetaal Alcohol Syndroom. Het college wordt vanuit persoonlijke verhalen verteld en biedt een kijkje in het dagelijks leven van kinderen met FAS en hun omgeving. Wat kenmerkt deze kinderen, wat hebben zij meegemaakt en hoe ziet hun toekomst er uit? Daarnaast wordt theoretische kennis gedeeld over de afbraak van alcohol bij de foetus de diagnostische kenmerken van FAS.

Bij elk college is er een ervaringsdeskundige aanwezig om deze persoonlijke verhalen te delen. Want wie weet nu beter hoe het is om met FAS te leven dan een pleegouder of (jong)volwassene met FAS?

Vorige slide
Volgende slide

Lezingen en kennisbijeenkomsten

Blauw golfje onder logo FAS-project

Vaak zijn de exposities een aanleiding om ook direct een lezing of kennisbijeenkomst te organiseren. Zo hebben we op heel veel plekken lezingen gegeven, zoals bij pleegzorg- en verslavingszorginstanties, maar ook op congressen voor zorgprofessionals. Zo’n lezing geven we altijd samen met deskundigen uit het project. Ervaringsdeskundigen zijn meestal de beste voorlichters. Tijdens de lezingen maken we uiteraard gebruik van de ruime voorraad aan foto’s en films die we hebben om het verhaal te illustreren. Regelmatig werken we samen met deskundigen van partnerorganisaties. Zo ontstaat er een mooie mix tussen persoonlijke en feitelijke verhalen. Elke lezing passen we aan op de behoefte van de doelgroep.

Vorige slide
Volgende slide
X