Animaties

Op deze pagina vind je een aantal animaties van het FAS-project. Één glaasje mag toch wel? brengt het effect van één glaasje alcohol tijdens de zwangerschap in beeld. Valse Start is een dialoog tussen een biologische moeder en haar kind met FAS.

Onze animaties zijn heel goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een college, een expositie of bijeenkomst over FAS. We vinden het belangrijk om bij te houden waar de animaties terecht komen en wat voor effect het heeft. We horen het dus graag als één van de animaties ergens vertoond wordt!

Video afspelen

Één glaasje mag toch wel?: Hoewel het algemeen bekend lijkt dat alcohol en zwangerschap niet samengaan, zijn er toch veel mensen die niet precies weten hoe schadelijk alcohol kan zijn. Deze korte animatie laat op een simpele manier zien hoe alcohol de zwangerschap en de ontwikkeling van de foetus kan beïnvloeden. Wat gebeurt er met één drankje tijdens de zwangerschap?

Video afspelen

Valse Start is een animatie van het FAS-project. Het is een intiem dialoog tussen een biologische moeder en haar kind met FAS. Wat als de keuze die je gemaakt hebt, blijvende schade voor je kind betekent? Hoe kan je samen vooruitkijken als het verleden je nog in z’n greep houdt?

X