Verlaat kerstcadeautje

De kerstballen liggen alweer op zolder, maar bij ons zit de kerststemming er vandaag goed in. Elk jaar hebben de werknemers van IKEA Hengelo de mogelijkheid om een kerstwens voor een ander in de kerstwensboom te hangen. Een van hen wenste een schenking aan het FAS-project. Die iemand is Miralda Meere, de moeder van Marek. Onze Marek. Vandaag ontvingen we van IKEA een mooie donatie voor het FAS-project.

Het geld wordt besteed aan een lokale expositie met de dagboekfoto’s van Marek of een van de andere kinderen die mee hebben gedaan aan het dagboekproject. Met zo’n expositie proberen we mensen uit de directe omgeving van een kind met FAS bewust te maken. Daardoor kunnen ze beter begrijpen hoe het komt dat deze kinderen zijn zoals ze zijn. En leren ze ook hoe ze daar beter mee kunnen omgaan.

Niet alleen regelde Miralda een mooi cadeautje voor het project, ze is ook een echte FAS-ambassadeur. Over een paar maanden is ze met Marek en de rest van de familie te zien op televisie. In het NCRV-programma Achter de Voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en leven. In deze aflevering staat het verhaal van hun adoptiekind Marek centraal. Weten hun buren eigenlijk wel wat zich een paar meter verderop afspeelt? Zodra de uitzenddatum bekend is, zullen we het melden op onze facebookpagina.

X