Uit de maat

Mila met haar spillebeentjes op de trampoline. Mila die lieveheersbeestjes zoekt. Mila met haar lange tenen. Mila die struikelt over de eindeloze stroom vragen die haar hoofd stelt. Mila die woont in haar eigen wereld. 

Opeens is het vijf jaar later en haakt een arm zich door de mijne. Een koppie vol warrig haar drukt tegen mijn schouder. “Hmm,” zucht het meisje naast me. Ze kijkt omhoog en grijnst een glimmend beugeltje bloot. We staren samen door het raam van de rondvaartboot. Amsterdam glijdt voorbij. Ik ben stil. Zij is stil. Zij zit stil. Een paar minuten lang varen we en verdwijnt het meisje op de trampoline.

Dan legt de boot aan en stappen we de kade op. Er klinkt muziek. Twee handen pakken plots de mijne en trekken me mee. Voor me zwaait een zingend meisje wild heen en weer, heen en weer, heen en weer. Nét uit de maat.

Wil je de wereld door de ogen van Mila ervaren? Reis dan mee en ontvang vijf keer per jaar het FAS-Kompas in je mailbox.

 

X