Stuur eens een kaartje

In deze tijden van snelle communicatie via social media, grijpt het FAS-project terug naar andere manieren. Wij sturen ouderwets een kaartje. En dat kun jij ook doen.

Voor het dagboekproject hebben dertig kinderen zichzelf en hun wereld een zomer lang gefotografeerd. Die foto’s zijn bedoeld voor hun eigen dagboeken, maar een deel van de foto’s kun je bekijken op de expositie. Met deze foto’s geven de kinderen de bezoekers van de expositie een persoonlijk kijkje in hun leven.

We hebben de mooiste beelden uitgezocht en die samen met een tekst van de kinderen op ansichtkaarten gedrukt. Die ansichtkaarten kun je voorzien van een boodschap terugsturen. De kinderen vinden het prachtig om post te krijgen, maar ook door de bezoekers wordt dit initiatief erg gewaardeerd: we hebben ondertussen al een paar honderd kaarten doorgestuurd naar de kinderen. Veel mensen zijn onder de indruk van de expositie en willen iets terugschrijven aan de kinderen. Ze vertellen hoe mooi ze een foto vinden, dat ze geraakt zijn, dat ze iets herkennen of ze willen de kinderen veel geluk wensen.

Uit de honderden boodschappen hebben we een paar mooie reacties verzameld. De namen van de kaartenschrijvers hebben we onleesbaar gemaakt. Tot 12 januari heb je de kans om op de expositie in de Melkweg te kijken naar alle foto’s en ook een kaartje te sturen naar de kinderen van het FAS-project.

X