Wensverhalen

FAS-maatjesproject

Met zelfgemaakte filmpjes, foto’s en knutselwerken presenteerden de kinderen en maatjes tijdens de viering van vijf jaar FAS-project trots hoe ze hun grote wens uit hebben laten komen. Wensen in alle soorten en maten. Van theeleuten bij de burgemeester, een beroemde vlogger worden tot op zoek gaan naar de hoogte. Lees en kijk je mee met de eerste vier wensen?

Banketbakker Alicia
In een echte banketbakkerij bakte Alicia haar zelf ontworpen taart. Voordat ze de taart vol trots aansneed bij de wenspresentatie stond de taart wel drie dagen in de vriezer! Vier lagen met elfjes, roosjes, vlinders en een kikker.

Opdekopvlogger Kieran
Kieran ging helemaal los met zijn vlog in de Efteling. In de Vogelrok, voor de lachspiegel en in de auto. Onderweg naar huis hadden ze trek in een Happy Meal van de McDonalds, maar de navigatie leidde hun steeds verkeerd. Hebben ze het gevonden, denk je?

Onbegrenste Krystian
Krystian is een echte hoogvlieger. Op de trampoline kwam hij niet hoog genoeg, dus zocht hij het met zijn maatje hoger op en beklommen ze de Martinetoren in Groningen! Super veel trappen, héél hoog, maar voor Krystian kan het nóg hoger…

Snelle Mylan
Mylan voelde zich koning te rijk toen hij mee mocht rijden in de politiebus met zwaailichten én een echte brandweerauto. Maar dat is nog niet alles. Mylan fietste ook samen met bekende wielrenner Bouke Mollema en hij kwam daarmee op RTV Drenthe. Alsof het niets is!

Wil je je kind aanmelden voor het volgende maatjesproject of wil je als student maatje worden van een kind met FAS? Mail dan naar info@fasproject.nl

Wist je dat maatjes van een kind met FAS ook colleges voor studenten van zorggerichte opleidingen geven om zo met studenten het gesprek aan te gaan over alcoholgebruik tijdens de zwangerschap en de begeleiding van kinderen met FAS? Lees hier het verhaal over de colleges van maatje Heleen.

Door: Aranka van Lindert

Het project FAS2025III wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds, Kansfonds, NSGK, HandicapNL en Stichting Boschhuysen.

X