Afsluiting wensproject

FAS-maatjesproject

In 2017 stond het FAS-project in het teken van het Wensproject en waren kinderen met FAS gekoppeld aan een maatje van zorg- en onderwijsgerichte opleidingen. Ongeveer twee keer per maand werkten ze samen toe naar het vervullen van een wens van het kind. Op 24 maart presenteerden de maatjes en de kinderen in een vertrouwde kring van ouders, vrienden en familie wat ze het afgelopen jaar samen hebben gedaan om hun droom waar te maken.

De maatjes en kinderen vertelden samen, en lieten met zelfgemaakte filmpjes, foto’s en knutselwerken de resultaten van hun wensen zien. Zo vertelde Kacper  trots met maatje Demi over het voetballen met zijn grote idolen bij PEC Zwolle en Mila en Inge lieten een collage zien van hun zoektocht naar vrouw Holle in de Efteling. De vuilnisman waarmee Damian een dagje meeliep kwam kijken met zijn gezin en reikte hem een diploma uit, Jasmijn kreeg een persoonlijke videoboodschap van de burgemeester en Alicia had de taart die ze bij de banketbakkerij had gemaakt met maatje Emma drie dagen ingevroren om mee te nemen en aan iedereen uit te delen.

Het maatjesproject FAS2025III wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds, Kansfonds, NSGK, HandicapNL en Stichting Boschhuysen.

X