Paul & David

David van Meurs is een stoere jongen van 18. Soms wordt hij onrustig en loopt hij weg. Dan komt hij in ingewikkelde situaties terecht. Hij vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor FAS.

Paul Teunissen is schrijver en journalist. Zijn reportages verschijnen onder andere in Vrij Nederland en Het Parool. Ook schreef hij verschillende boeken, zoals In de beste families en Extreme Overlast.

Paul en David vonden elkaar in hun grote liefde voor voetbal. En in het beschrijven van de leefwereld van David.

DE MOEDER DIE HAAR ZOON ZAL BLIJVEN ZOEKEN

Blauw golfje onder logo FAS-project

Op zaterdagochtend rijdt Carla (57) naar haar adoptiezoon David (17), die in een beschermde woonvorm verblijft. Eerst gaat ze naar zijn voetbal kijken en daarna rijdt ze met hem naar huis. Gaan ze leuke dingen doen. ’s Avonds brengt ze hem terug, omdat bij haar logeren even niet meer gaat. Ze had hem zo lang mogelijk thuis gehouden. Tegen de adviezen van de deskundigen in, die elke keer nadat ze David hadden onderzocht, haar adviseerden om hem uit huis te plaatsen. De adoptie van dat verlegen Slowaakse jongetje die twaalf jaar geleden zo hoopvol begon, was gaandeweg tot slopend karwei geworden waar Carla bijna zelf aan onderdoor was gegaan.

Die eerste keer zat hij alleen aan die grote tafel en keek hij naar de vijf vrouwen die binnenkwamen. Carla hoopte op een blik van herkenning. Vanuit Nederland had ze een knuffel en wat foto’s van zichzelf gestuurd. De vrouwen gingen rondom het kleine jongetje met de ravenzwarte haren en de onzekere bruine ogen staan. Een van hen zei iets, waarna hij met schuchtere stem begon te zingen. Een liedje over de regen. Toen hij klaar was, applaudisseerde Carla als hardst, zodat de kleine jongen zou begrijpen dat zij het was.

Lees verder in het boek Waanzinnige Verhalen

Blauw golfje onder logo FAS-project
X