Liefde is Lastig

Sara (22) is sinds een aantal maanden het nieuwe maatje van Patrizia (21). Ze zien elkaar een keer in de maand om samen lekker te koken en bakken.

Waar denk je aan bij het woord liefde? Sara denkt aan houden van, maar voor Patrizia is het wat ingewikkelder. “Liefde is lastig.”

Sara en Patrizia zijn samen het woordenweb over liefde aan het invullen voor de FAS-Krant. “Wat vind je er zo lastig aan dan?” vraagt Sara. Patrizia heeft drie vriendjes gehad, maar dat is niet goed gegaan. “Het ging altijd te snel. Stop en nee zeggen vind ik heel erg moeilijk, dus er gebeurden dingen die ik niet wilde.”

“Aan Patrizia zie je ook niet dat er iets anders is aan haar. Ze is niet zoals jij of ik, maar zo ziet ze er wel uit”, vertelt de moeder van Patrizia. Eigenlijk wilde ze het er het liefst niet over hebben, dus hield ze het geheim, “Ik was mijzelf niet meer. Ik was echt anders.” Uiteindelijk heeft ze het aan haar moeder, en later ook aan haar vader, verteld.

“Als ik nog een keer een vriendje krijg, wil ik het echt rustig aan doen. Eerst elkaar echt leren kennen en vertrouwen.”

Geschreven door: Lune van den Berg, medewerker van het FAS-project.

FAS2025VI wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje fondsKansfondshet Gehandicapte Kind, Stichting Boschhuysen en de Janivo Stichting.

X