FAS college tour

Namens het FAS-project wordt vanuit persoonlijke verhalen verteld. Het FAS-college biedt een kijkje in het dagelijks leven van kinderen met FAS en hun omgeving. Wat kenmerkt deze kinderen, wat hebben zij meegemaakt en hoe ziet hun toekomst er uit? Allemaal vragen waar antwoord op gegeven wordt. Daarnaast wordt theoretische kennis gedeeld over de afbraak van alcohol bij de foetus de diagnostische kenmerken van FAS.

Bij elk college is er een ervaringsdeskundige aanwezig om deze persoonlijke verhalen te delen. Want wie weet nu beter hoe het is om met FAS te leven dan een pleegouder of volwassene met FAS? Bekijk voor een indruk van het college dit filmpje:

Interesse in zo’n FAS-college bij jouw opleiding?
Mail naar info@fasproject.nl en wie weet tot gauw!

Previous
Next

FAS college tour promo

Lezingen

Vaak zijn de exposities een aanleiding om ook direct een kennisbijeenkomst te organiseren. Zo hebben we op heel veel plekken lezingen gegeven, samen met deskundigen uit het project. Ervaringsdeskundigen zijn meestal de beste voorlichters. Tijdens de lezingen maken we uiteraard gebruik van de ruime voorraad aan foto’s en films die we hebben om het verhaal te illustreren. Regelmatig werken we samen met deskundigen van partnerorganisaties. Zo ontstaat er een mooie mix tussen persoonlijke en feitelijke verhalen. Elke lezing passen we aan op de behoefte van de doelgroep.

Previous
Next
X