Op weg naar volwassenheid

Het FAS-project geeft kinderen met het Foetaal Alcohol Syndroom een gezicht. FAS is het directe gevolg van het alcoholgebruik van de moeder tijdens de zwangerschap.

FAS is het verschil tussen goed en slecht niet begrijpen. FAS is grenzeloos spontaan zijn.

De eerste foto’s van Isiah stammen alweer uit 2009. Een prachtig jongetje met mooie lange haren die genoot van de aandacht van de camera. Hij woonde op dat moment nog bij zijn oma. Inmiddels is Isiah veertien, heeft hij korte haren, woont hij samen met zijn pleegbroertje Lorenzo bij tante Peggy en is hij langzaam een man aan het worden. Hij zit volop in de puberteit en zal over een paar jaar niet meer thuis kunnen wonen. Zelfstandig wonen is geen optie, maar waar komt hij dan terecht? Hoe ziet zijn leven er over tien jaar uit? Hoe gaat hij om met zijn beperkingen? Blijft hij op het rechte pad? Welke dromen heeft hij? En komen deze dromen uit?

Deze vragen zijn de aanleiding om Isiah langer te blijven volgen. En niet alleen Isiah maar ook MilaMarcellaLorenzo en Jasmijn. We blijven ze ontmoeten, filmen en fotograferen. Ook krijgen de kinderen de kans om hun eigen leven in beeld te brengen. Zo zien we hoe zij zich verder ontwikkelen op hun weg naar volwassenheid.

FAS is alles doen voor aandacht. FAS is na de vakantie vergeten zijn hoe je moet fietsen.

Ervaar de wereld door de ogen van de kinderen en vind samen met hen de weg naar volwassenheid. Reis mee met de kinderen en ontvang vijf keer per jaar gratis het FAS-kompas in je mailbox. Bekijk de voorgaande FAS-kompassen van MarcellaJasmijnIsiahLorenzo en Mila.

Ontdek de wereld van de kinderen

X