De chaos-diva

“Ik stel me zo voor dat het in haar brein wemelt van de lichten, glitter en confetti”

Sinds een tijd ben ik maatjes met de leukste chaotische diva die ik ken. En eigenlijk ook de enige, want ze is behoorlijk uniek. Ik vraag mij soms af hoe het brein van deze spectaculaire diva eruit ziet. Ik stel mij zo voor dat het er wemelt van de lichten, glitter, confetti, mensen, verschillende geluiden en kleuren. Maar met name My Little Pony en Playmobil.

Vandaag staat op de planning om samen de Amsterdamse Dappermarkt af te struinen (lees: stuiteren), samen met mama en Damian. Op zo’n dag als vandaag voelt het voor haar misschien als een onverwachts heel druk bezocht feestje. Je begrijpt het al: dat levert chaos op.

Er zijn zoveel kleuren, geuren, mensen met lang haar, kort haar en kuiven, reigers, duiven, kibbeling, haring, stinkende vis.. En denk maar niet dat deze heerlijke diva een kraam mist, want er zijn ook nog glitters, sjaals, hoeden en brillen: het liefst zou ze eigenlijk alles wel willen. En toch is ze alles ook weer snel vergeten. Want er gebeurt zoveel tegelijk dat haar aandacht gauw weer door is naar de volgende glinstering.

Aan haar reacties te merken is het stuiteren op de Dappermarkt geslaagd. We horen geregeld kreten als: mammie, kijk, dit, glitter, een reiger, Doorie, Doortje, mammie, unicorn, ohmygosh, ohmygosh, ik ben zo blij, ohmygosh, een bril, een hoed, een sjaal, die jurk, wauw, roze, fruit, die meneer, telefoonhoesjes!

Wanneer het tijd is om afscheid te nemen stapt het feestje in de trein en krijg ik zelfs een knuffel. Geslaagd. Gesloopt. Voor ons, die het feestje mochten vergezellen, maar ook voor de diva zelf. Onderweg naar huis denk ik: dat heeft ze toch weer mooi geflikt, het feestje uitgefeest. En dat met tien jaar. Ik doe het haar niet na. Mijn maatje. Ik ben dan wel haar maatje, maar zij gelukkig net zo goed de mijne.

 

Tekst door: Dora (maatje van Jasmijn)

14
mei
2019