Nieuwe Nikes

Een paar keer per maand werkt Marcella op een school voor meervoudig gehandicapte kinderen. Hier speelt ze met de kinderen, geeft ze hen eten en helpt ze met kleine klusjes op de school. Om de dag goed te laten verlopen voor Marcella moet wel haar vaste begeleider aanwezig zijn en moet alles volgens schema verlopen. Maar vandaag gaat het al iets anders.

Ze wordt namelijk de hele dag gevolgd door een filmploeg. En zoveel aandacht is haar een beetje te veel. Want hoe is dat als elke beweging die je maakt en alles wat je zegt vastgelegd wordt? Dan ga je sneeuwballen maken en deze naar de camera gooien. “Deze drukke kant heb ik nog helemaal niet van haar gezien. Ze weet zich duidelijk minder goed een houding te geven”, vertelt de begeleider. Zodra Marcella weer in haar rol van verzorger gaat, wordt ze weer rustiger.

Ze houdt de voeten vast van het meisje dat ze met ijzingwekkend geduld druifjes aan het voeren is. Ondertussen maakt ze grapjes en streelt ze haar haren. Marcella: “Ik vind het vooral leuk om de kinderen aan het lachen te brengen. Ze kan niet praten maar als ze in haar handen klapt dan weet ik dat ze het naar haar zin heeft. En natuurlijk vind ik het ook fijn dat ik wat geld verdien zodat ik nieuwe Nikes kan kopen.”

23
apr
2018