Ik wil maatje worden

Blauw golfje onder logo FAS-project

Wil jij een kind met FAS een te gekke tijd bezorgen?
Ben jij sociaal, creatief en empathisch? Sta jij stevig in je schoenen en kan jij grenzen stellen? Misschien is het dan wel iets voor jou om maatje te worden van een kind met het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS). Kinderen en jongvolwassenen (6-25 jaar) met FAS zijn bijzonder spontaan en grappig, maar ook kwetsbaar. Ze kunnen de extra aandacht van een maatje goed gebruiken. Samen op pad gaan, lekker bewegen en lol hebben is waar het maatjesproject om draait.

Voor dit maatjesproject zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten van opleidingen zoals social work, pedagogische wetenschappen, psychologie en verpleegkunde (MBO, HBO of WO). Als maatje doe je ervaring op met één op één begeleiding, krijg je een persoonlijk kijkje in het leven van iemand met FAS en draag je bij aan de bewustwording van FAS. Bovendien doe je kennis op die je eventueel later als professional kunt toepassen.

Maatje ben je minimaal een schooljaar lang, maar als er van beide kanten een goede klik is, hoeven jullie het daar zeker niet bij te laten. De meeste koppels zien elkaar twee keer in de maand, maar soms is er ook de mogelijkheid om elkaar vaker te zien. Zo kan het maatjesproject ook worden gedaan als stage.

Wat bieden wij?
Gedurende het maatjesproject zijn wij er om jou te ondersteunen. Zo organiseren we bijeenkomsten zoals een startdag en intervisies, zodat je meer kunt leren over FAS en ervaringen kan delen met andere maatjes. Hiernaast bieden wij projecten aan, zoals het fotodagboek en vlogproject, om jullie contact meer richting te geven. Wij werken met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), die jij als maatje kosteloos via ons kunt aanvragen.

Hoe werkt het?
In september 2021 gaat er weer een nieuw maatjesproject van start. Als je geïnteresseerd bent kun je je aanmelden via het aanmeldingsformulier hieronder.

Aanmeldingsformulier – Maatje

Decoratieve foto van Dora tijdens de startdag van het maatjesproject
Decoratieve foto voor op de pagina 'Ik wil Maatje worden' bij het FAS maatjesproject
X