Naam Marcella Arrow
Alle Kinderen

Makkelijk scorende spits Marcella

Marcella woont in een vrijstaand huis aan de rand van Harreveld. Toen ze vier jaar was werd ze door Ad en Jeanette opgenomen in hun gezin. Marcella had toen veel nachtmerries en volgens Ad was ze erg hard voor zichzelf. Keer op keer reed ze met haar fietsje tegen de muur waarna ze viel zonder een traan te laten.

“Bij de dieren komt haar zachte kant naar boven, dan is ze helemaal zichzelf. Ik denk omdat dieren veilig zijn.” - Pleegzus Alisha

Inmiddels gaat het beter. Marcella heeft vriendinnen en is een van de beste spelers in de C2 van voetbalclub KSH. Ze groeit door de positieve aandacht en de duidelijke structuur op school en thuis.

Marcella gaat heel ver om te zorgen dat anderen haar leuk vinden. Ze heeft zo’n laag zelfbeeld.” - Pleegmoeder Jeanette

Marcella moet nog wel overal aan herinnerd worden. Hoe je klok kijkt bijvoorbeeld. Of dat je je tanden poetst voordat je naar bed gaat. Soms komt Marcella in een zomeroutfit de trap af terwijl het winter is.

Marcella vertelt over haar eerste dateGezien worden

Met een zwaai gaat de deur open, Marcella komt uit school. Puck springt van de bank en drukt zijn snuit in haar knieholte. Het kietelt. Marcella tilt hem op, slaat haar armen om hem heen en kust zijn kop.

"Hoe ging het vandaag?" vraagt haar moeder terwijl ze twee glazen limonade inschenkt. Marcella blijft even stil, twijfelt. Ze weet dat ze het moet vertellen. Er is een jongen van achttien die ze leuk vindt. Hij drinkt Monster Energy en rookt zelfgemaakte sigaretten. Haar moeder maakt zich zorgen. Marcella doet bijna alles om geliefd te worden. Zo heeft ze op het schoolplein haar spaargeld uitgedeeld om vrienden te kopen. En laatst had Marcella haar mobiel mee naar boven genomen om muziek te luisteren. Maar toen kwam er een bericht met een spannende vraag. Foto’s gingen over en weer. Pas achteraf, als haar ouders haar bezorgd toespreken, beseft Marcella dat ze te ver is gegaan.

>
<

“Het was saai,” zegt ze, terwijl ze Puck neerzet en van haar limonade drinkt. Puck draait een rondje om haar heen. Marcella gaat zitten en kijkt haar moeder onschuldig aan. Onder de tafel voert ze Puck een koekje. Puck is een troostdier. 's Avonds na het eten liggen ze uren samen op het vloerkleed te knuffelen, terwijl de rest van de familie televisie kijkt. Voorlopig zegt haar moeder nog niets. Ze streelt Puck zijn vacht en fluistert in zijn grote oren.

Harreveld, 2016

Word vriend van het FAS2025 project

En volg deze kinderen op weg naar volwassenheid

Steun het project!