Op zoek naar een maatje?

Blauw golfje onder logo FAS-project

Ben jij op zoek naar een maatje? Iemand die alleen voor jou komt? Bij wie je alles kwijt kan en met wie je alleen maar leuke dingen  doet? Meld je dan aan voor het maatjesproject.

Wij organiseren jaarlijks een maatjesproject voor kinderen en jongvolwassenen met FAS (6-25 jaar). Het doel hiervan is dat de kinderen en jongvolwassenen trots zijn op zichzelf en zichzelf beter leren kennen. Hierin worden ze ondersteund door een maatje dat zo’n twee keer in de maand een dagdeel op bezoek komt. Samen ondernemen ze activiteiten en werken ze aan één van onze projecten. Ondertussen leren ze elkaar steeds beter kennen.

Om erachter te komen wat voor maatje er bij het kind past, nemen we een telefonische intake af met de ouders/verzorgers. Als we vervolgens een potentieel maatje hebben gevonden, leggen we zijn of haar profiel voor aan het gezin. Onze maatjes zijn veelal afkomstig van sociale en pedagogische opleidingen en beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Aan het begin van het maatjesproject organiseren wij een startdag, zodat iedereen elkaar kan ontmoeten.

Hoe werkt het?

Aankomende september gaat er weer een nieuw maatjesproject van start. Enthousiast geworden? Mail naar info@fasproject.nl en vermeld hierbij de naam, leeftijd en woonplaats van het kind, de reden om mee te doen aan het maatjesproject en het telefoonnummer waarop we jullie kunnen bereiken. Hierna zullen wij contact opnemen voor een telefonische kennismaking.

Decoratieve foto van Patrizia en haar maatje Sara zijn aan het bakken en steken duimen op
X